Kontakt OMV Group
no en
Logout
OMV nettsider
Lukk

Oppstart av seismiske undersøkelser ved Berlingfeltet

OMV (Norge) AS har gitt oppdrag til Shearwater GeoServices for å utføre seismiske undersøkelser over gass- og kondensatfunnet på Berlingfeltet i Norskehavet.

Undersøkelsene er på et område som tilsvarer 1040 km2 og skal etter planen starte 23. juli i år med en varighet på tre måneder.

Det skal gjennomføres en omfattende datainnsamling som vil gi OMV detaljert informasjon om undergrunnen ved Berling, noe som muliggjør at selskapet kan bore mer effektive produksjonsbrønner.

- Den seismiske datainnsamlingen vil bidra til at Berlingfeltet realiserer produksjonspotensialet­ og opprettholder Norges posisjon som betydelig gasseksportør til Europa, sier administrerende direktør Knut Mauseth i OMV (Norge) AS.

Fartøyene «SW Tasman» og «Oceanic Vega» fra Shearwater vil gjennomføre undersøkelsene. «SW Tasman» skal sette ut 300 havbunnsnoder før «Oceanic Vega» foretar seismisk innsamling.

Når undersøkelsene av undergrunnen er gjennomført, vil det ta opptil ett år å prossesere de seismiske dataene.

Plan for utbygging og drift for Berling ble godkjent av norske myndigheter 28. juni i år. Berling-funnet ble gjort i 2018. OMV (Norge) AS er operatør for utbygging- og driftsfasen med 30 prosent eierandel. De andre rettighetshaverne er Equinor Energy AS (40%) og DNO Norge AS (30%).